Ana Sayfa
Sosyal Sorumluluk Projeleri

Sakarya Üniversitesi DükkanSenin Projesi

SESAM, 2018 yılı sonu itibariyle Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi sürdürüyor. Proje kapsamında açılan dükkandan, isteyen öğrenciler kıyafetten mutfak eşyalarına kadar bir çok şeyi ücretsiz bir şekilde temin edebiliyorlar.

‘DükkanSenin’ mağazası, yapılan düzenlemelerin ardından yeni yüzüyle Merkez Kafeteryanın yanındaki binanın zemin katında hizmet vermeye devam ediyor. Paylaşım temelinde oluşturulan proje, üniversitenin akademik idari kadroları ile öğrencilerin gönüllülük esasına göre yürüyor.

Proje kapsamında kıyafetten mutfak eşyasına, oyuncaktan ev dekorasyonuna, kırtasiye ürünlerinden takılara kadar çok geniş alanda ihtiyaç fazlası ürünler, bağışçılar tarafından Dükkan Senin’e bırakılıyor. İhtiyaç veya yoksunluk durumunda bulunan öğrenciler ise herhangi bir görevlinin nezareti olmaksızın Dükkan Senin’e giderek, ihtiyacı olanı alabiliyor.

Proje tamamen gönüllülük esasına göre yürütüldüğü için bazı akademisyen, idari personel veya öğrenciler, kendilerinin veya çevresindekilerin kullanmadıkları eşyaları temizletip etiketlendirdikten sonra, DükkanSenin’in raflarına yerleştiriyorlar.

Yoksunluğu Olana DükkanSenin

DükkanSenin