Sesam, İklim Değişikliğine Uyum Projesinde Yerini Aldı

SESAM, İklim Değişikliğine Uyum Projesinde Yerini Aldı

Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin şehre katkıları devam ediyor.

SESAM, “Türkiye’de İklim Değişikliğine Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Sakarya ili için hazırlanacak eylem planına dahil oldu.

Yararlanıcı kurumu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yürütücü kuruluşu Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı olan ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa finanse ettiği proje kapsamında Sakarya’nın iklim değişikliğinden nasıl etkileneceği, etkilerin olumlu ve olumsuz yanları ile alınacak tedbirlerin konuşulacağı toplantı 28-29 Aralık 2020 tarihinde çevrimiçi platformda gerçekleştirilecek.

Toplantıya SESAM adına merkez müdürü Prof. Dr. M. Çağlar Özdemir ve müdür yardımcısı Doç. Dr. Hakan Yavuz katılacak.

Toplantıda Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ilgili birimlerinin yanı sıra ilgili STKlar da yer alacak.