Ana Sayfa
Duyurular
Saü'de Sosyal Sağlık Günleri Düzenlendi

SAÜ'de Sosyal Sağlık Günleri Düzenlendi

Sakarya Üniversitesi Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SESAM) SAÜFEST ’22 kapsamında Sosyal Hizmet Bölümü Öğrenci Topluluğu iş birliğiyle Sosyal Sağlık Günleri’ni düzenledi.

9-10 Mayıs 2022 tarihlerinde Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte alanlarında uzman çeşitli isimler sunum yaptı ve soru cevap etkinliğine katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmalarını SESAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İhsan Kutlu ve Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Genç gerçekleştirdi. Sosyal Sağlık Günleri’nin ilk oturumunda Sakarya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Musa Zor ile söyleşi gerçekleştirildi. Merkez Müdürü İhsan Kutlu’nun da eşlik ettiği oturumda sosyal sağlık konusunun önemi vurgulandı ve sosyal sağlığın geliştirilmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün ne gibi faaliyetler yaptığı katılımcılarla paylaşıldı.

Etkinliğin ikinci konuşmacısı Adapazarı İzzet Şükrü Enez Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Seda Kuzgun’du. Zor bireylerle görüşme teknikleri konusunu işleyen Seda Kuzgun, sunumunda bir meslek elemanının bu kişilerle nasıl görüşme yapması gerektiğini anlattı ve yer yer kişisel tecrübelerinden paylaşımlarda bulundu.

Sosyal Sağlık Günleri’nin ikinci günü dört oturum gerçekleştirildi. İkinci günün ilk oturumunun konuşmacıları Psikolog Süleyman Demir ve Sosyal Çalışmacı Büşra Demir oldu. Bu oturum adli sosyal hizmet konusuna ayrılmış olup ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü- tutuklularla yapılan görüşmeler ve bu alanda çalışan personelin iyilik hali için gerçekleştirilen uygulamalar katılımcılara aktarıldı. Sonraki oturumda ise sosyal hizmet alanlarında çalışan personelin kendi sağlığını koruyabilmek için neler yapması gerektiğini Dr. Hülya Aksakal Kuc interaktif biçimde paylaştı.

Salı günü öğleden sonra gerçekleştirilen ilk oturumun konusu Çocuk İzlem Merkezleri ve çocuklarla görüşme teknikleriydi. Sosyal Çalışmacı Ömer Büber alandaki tecrübesini kurumsal işleyiş ve görüşme teknikleri içeriğiyle birleştirerek verimli bir konuşma gerçekleştirdi. Sosyal Sağlık Günleri’nin son oturumu ise tıbbi sosyal hizmet alanına ayrılmış olup Sosyal Çalışmacı Sevilay Şimşir Büber bu alanda yapılan faaliyetleri vaka örnekleri eşliğinde katılımcılarla paylaştı. 

Oturum sonlarında Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğrenci Topluluğu misafirlere hediyeler takdim etti ve hatıra fotoğrafları çekildi.

Fotoğraflar