Ana Sayfa
Duyurular
Sakarya’nın Sosyo-Ekonomik Analizi Çalışması Hazır

Sakarya’nın Sosyo-Ekonomik Analizi Çalışması Hazır

Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SESAM) çalışmaları kapsamında her yıl düzenli yayınlanan “Sakarya’nın Sosyo-Ekonomik Analizi” isimli çalışmanın dördüncüsü tamamlandı.  

Sakarya Üniversitesi SESAM’ın önemli araştırma projelerinden biri olan “Sakarya’nın Sosyo-Ekonomik Analizi” çalışması bu yıl 2017-2018 verileri kapsamında yenilendi.

SESAM Müdürü Prof. Dr. M. Çağlar Özdemir çalışma ile ilgili, “Beş aylık yoğun bir çalışmanın ardından, her yıl yürüttüğümüz araştırma projemiz Sakarya’nın Sosyo-Ekonomik Analizinin dördüncüsünü tamamlamış bulunuyoruz. Kısa sürede kitaplaştıracağımız çalışmada sekiz ana başlığımız bulunuyor. Sakarya’ya ait demografik, eğitim, sağlık, istihdam, rekabet ve yenilikçi kapasite, mali, erişilebilirlik ve yaşam kalitesi göstergelerinin 2017-2018 karşılaştırmalı tabloları ve analizlerinin yer aldığı çalışmada tüm veriler yüksek lisans öğrencilerimiz tarafından TÜİK ve ilgili kurumlardan toplandı. Parametrelerimizi ise daha öncekilerde olduğu gibi Kalkınma Bakanlığı bugünkü adıyla T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından belirlenmiş illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik parametrelerinden yararlanarak belirledik” açıklamasını yaptı.

Sakarya hakkında somut bilimsel verilere ulaşmak isteyen herkesin bu çalışmadan faydalanabileceğini belirten Özdemir, “Bu çalışma sayesinde öğrencilerimiz somut bilimsel veri üretebilme yetilerini geliştirirken aynı zamanda karşılaştırma yapmak ve analizleri değerlendirmek isteyen her kurum, kuruluş ve kişilere de Sakarya’nın gelişimini takip etme imkânı sunuluyor” şeklinde konuştu.

Her bölümü ayrı bir yüksek lisans öğrencisi tarafından hazırlanan analizde dağılım şöyle:

Proje yürütücüsü: Prof.Dr.M.Çağlar Özdemir

Şeyma Acar, Demografik Göstergeler

Gülşah Tur, Eğitim Göstergeleri

Sinan Balta, Sağlık Göstergeleri

Bahar Yolvermez, İstihdam Göstergeleri

Erkan Yağız, Rekabet ve Yenilikçi Kapasite Göstergeleri

Gürcan Evren Pazvant, Mali Göstergeler

Alper Şahin, Erişilebilirlik Göstergeleri

Mizgin Durak, Öznur İğneci ve Burcu Keçeci, Yaşam Kalitesi Göstergeleri

Fotoğraflar