Ana Sayfa
Duyurular
Sakarya Projeleri Görüşüldü

Sakarya Projeleri Görüşüldü

Sakarya Üniversitesi Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SESAM), şehir için önemli üç projeyi Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ile paylaştı.

SESAM Müdürü Doç. Dr. M. Çağlar Özdemir, Doç. Dr. Ahmet Gülmez, Dr. Öğr. Üyesi Hakan Yavuz, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet yağmur Ersoy, Öğr. Gör. S. Nilüfer Pekşen, Kütüphane Şube Müdürü Zeliha Köksal, araştırmacı öğrenciler Feyza Nur Akdeniz, Gürcan Evren Pazvant ve Umut Sabah Özel ile birlikte Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Sakarya için önem arz eden ve sürekliliği olan üç proje hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

Sakarya Şehir Hafızası, Sanayi ve İşgücü Envanteri, Akıllı Kent Stratejisi

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ile gerçekleştirilen görüşmede şehir kültürünün oluşturulması Sakarya’nın sosyal ve ekonomik olarak daha üst sıralara çıkarabilmesi adına üç proje geliştirdiklerinden bahseden SESAM Müdürü M. Çağlar Özdemir, “Şehir Hafızası projemiz, ilk günden bugüne dikkate değer bir ilerleme kaydetti. sehirhafizasi.sakarya.edu.tr üzerinden herkesin ulaşabileceği bu platforma hem Valiliğimizin hem de konuya duyarlı Sakaryalıların destekleri artarak devam ediyor. Bununla birlikte Sakarya Sanayi Envanteri projemiz de var. Amacımız, Sakarya’nın makine ve işgücü potansiyelini ortaya koymak ve bu potansiyeli nasıl çalıştırabileceğimizi planlamaktır. Diğer taraftan da yine Sakarya’nın ve Sakaryalıların yaşam standartlarını önemli ölçüde yükseltecek, refah düzeyini artıracağını ön gördüğümüz bir Akıllı Şehir Stratejisi projesi üzerinde çalışıyoruz. Şehrin bütün kurumlarıyla entegrasyon kurularak gerçekleştirilecek bu üç Sakarya projesinde, Valiliğimiz başta olmak üzere, tüm kurumlarımız, STK’larımız, bu şehirde yaşayan herkesin desteğini almayı umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Büyük düşünülmeliyiz ki büyük işler yapabilelim”

Sakarya Valisi Nayir, Sakarya’yı yansıtacak ve ileriye götürecek her projenin destekçisi olduklarını belirterek, “Sakarya’da bir şehir kültürü oluşturulmalı. Şehrin hangi bölgesi turizme yönelik düzenlenecek, hangi alanlar tarıma ayrılacak, sanayileşme nerede yapılacak bunlar belirlenip bu program üzerinden yol alınmalı. Böylelikle şehrin sürdürülebilir bir politikası olacak ve nerede ne yapabilir olduğumuzu detaylandırabileceğiz. Sakarya’da yaşayan herkes Sakaryalıdır, böyle düşünürsek herkes bu şehir için elini taşın altına koyar. Sözü edilen bu projeler Sakarya’da bir şehir kültürü oluşması için, Sakarya’nın tarihi ve geleceği için önemli. Üzerimize düşeni, bağlı kurumlarımızla yapmaya hazırız” dedi.

Fotoğraflar